TerugCOM_SIMPLECALENDAR_PRINTe-mail sturenvCal/iCal
Datum:
zo, 05 juli 2020
Tijden:
15:30-21:00
Locatie:
Teatertún Rijs
Adres:
Enkhuizerlaan 4, 8572 WK Rijs, Nederland
Organisator:
Teatertun  Webpagina
Contactpersoon:
Bart van der Wal,Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon:
0622759374

Het Fries- en streekfriestalig festival ‘Frysk op Riis’ krijgt een vijfde editie. Op zondag 5 juli 2020 is de Teatertún in Rijs, vanaf 15.30 uur, wederom het sfeervolle decor van dit festival, dat in 2016 z’n succesvolle debuut beleefde.

Verdeeld over een hoofdpodium en een kleiner, intiemer podium, zullen deze zomer zeven muzikale acts hun opwachting maken. Daarbij gerenommeerde namen, maar ook aanstormende talenten. Evenals vorig jaar staat ook deze keer ‘Frysk op Riis’ volledig in het teken van de Friese muziek. .

Eén van de doelstellingen van het festival is het laten zien hoe bijzonder en rijk de Friese taal en cultuur is. Niet onbelangrijk in een tijd waarin er steeds minder Frysk wordt geschreven, gelezen en gesproken. De artiesten laten bij Frysk op Riis zien, dat het Frysk en de Fryske streektalen zich uitstekend lenen voor het schrijven van pakkende, als ook ontroerende liedjes. De Teatertún is daarnaast de perfecte locatie, waar jong en oud zich kunnen vermaken en zich al gauw ‘thuis’ voelen.