TerugCOM_SIMPLECALENDAR_PRINTe-mail sturenvCal/iCal
Datums:
15.08 - ma, 15 okt 2018
Locatie:
Rijsterbos
Adres:
Van Swinderenstraat 51, 8561 AS Balk, Nederland
Organisator:
Stichting Kunstkring Gaasterland  Webpagina
Telefoon:
0514-602395

Het oude Rijsterbos met zijn golvende landschap en in barokstijl aangelegde eikenlanen is in de nazomer van 2018 het decor voor de unieke sound art-tentoonstelling LÛD. Vijftien beeldend kunstenaars uit binnen- en buitenland zullen met geluid een palet aan kleuren, dromen en vergezichten schilderen. Zij nemen je mee op een reis door het bos zoals het nooit meer zal klinken.

Het Rijsterbos in het Friese Gaasterland is veel meer dan een 172 hectare groot natuurterrein. Het herbergt een verzameling van bijzondere verhalen: van de 17de-eeuwse geldbelegging van een Amsterdamse regent tot lanceerplek van dood en verderf zaaiende V2-wapens in de Tweede Wereldoorlog. Dit maakt van dit bos een zeer tot de verbeelding sprekende plek voor zowel kunstenaars als bezoekers. LÛD zal in meerdere opzichten over de fysieke en mentale ruimte gaan. Over de geschiedenis en werkelijkheid van het bos en de ruimte in je hoofd, de ruimte tussen je oren.

Kunstkring Gaasterland wil met deze tentoonstelling een beeld geven van de enorme diversiteit binnen de geluidskunst. Sommige kunstenaars zijn uitgenodigd vanwege het talige, verhalende aspect van hun werk. Anderen zijn uitgenodigd vanwege antropologische of sociale aspecten, hun affiniteit met de natuur of hun voorliefde voor meer experimenteel geluid.